parkeerkosten

Parkeerkosten: hoe verantwoordt u die bij de belasting ?

Hoeveel geld spendeert u maandelijks aan zakelijk parkeren? Stelt u zich voor dat u iedere week vijf euro spendeert aan zakelijk parkeren, dan lopen de kosten al snel aardig op!

Het is zonde om deze voor eigen rekening te nemen; als ZZP’er mag u parkeerkosten namelijk altijd in uw administratie verwerken. Dit drukt de winst, waardoor u minder inkomstenbelasting betaalt. Het kost wat moeite, maar u bespaart er zeker heel wat euro’s mee. Doe er uw voordeel mee!

 BTW op parkeerkosten

Parkeerkosten in de administratie opnemen scheelt al een slok op een borrel, maar in sommige gevallen mag u óók de BTW op parkeerkosten terugvragen. Waar ‘m dat in zit? Waar u uw auto neerzet. De BTW op parkeerkosten in parkeergarages mag u altijd terugvorderen in uw omzetbelastingaangifte. Parkeert u uw auto op straat? Dan zijn de kosten voor de parkeermeter wél voor eigen rekening. Dit komt doordat BTW op commerciële diensten teruggevorderd mag worden bij de Belastingdienst, in tegenstelling tot BTW op niet-commerciële diensten.

Betaalde parkeerplaatsen op straat zijn in beheer van de gemeente, omdat de overheid géén commerciële instelling is mag u de BTW op dergelijke parkeerkosten niet terugvorderen. Parkeergarages zijn vaak commerciële instanties, met een ondernemer aan het roer. BTW mag u dan altijd terugvragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *